• Strijdend KIOS houdt zicht op de middenmoot door winst op Sparta (Zw)

 • Alles of niets, aanhaken of afhaken, KIOS moest vandaag winnen van de ploeg uit Zwolle, die één plek en twee punten boven KIOS stond.

  De druk stond er op, dit was te zien bij beide ploegen. Beide ploegen wisten wat vandaag de belangen waren. Na twee minuten brak het ijs, KIOS zette de 1-0 op het scorebord, gemaakt door Fleur Pruim. Het vele publiek van KIOS hoefde niet lang te wachten, 25 seconden later maakte Ramon Karsten de 2-0.

  De eerste 10 minuten gaf KIOS de eerste tik uit, de 2-0 werd omgezet in een 5-1 voorsprong. De doelpunten kwamen van Jarno Hein en Ramon Karsten (2x). Sparta vroeg de eerste time-out aan. KIOS heeft het over dit moment gehad. De snelle voorsprong en dan komt het moment dat je de controle moet behouden en de voorsprong dient uit te breiden.

  Ondanks alles kwam Sparta toch terug in de wedstrijd; na 18 minuten korfballen was de stand teruggebracht naar 7-6. KIOS kreeg een vrijebal, belangrijk moment om weer twee los te komen. Lisanne Koster verzaakte niet en maakte dat belangrijke doelpunt. KIOS nam een time-out, gericht mensen uitspelen, reboundkracht meer benutten en vooral ondanks de moeilijke periode de koppen bij elkaar houden.

  Het geloof was erbij KIOS en voor rust wist KIOS de draad weer op te pakken. KIOS wist de stand uit te breiden van 8-6 naar 10-6 met doelpunten van Rogier Nijdam en Janneke Lucas-de Lange.

  Complimenten voor de ploeg, de periode dat het stroever verliep had KIOS vandaag wel kunnen beperken in tegenstelling tot vorige week. De opdrachten werden uitgevoerd en Sparta had moeite om kansen te creëren en te benutten. Nu was het belangrijk om doelpunt per doelpunt uit te breiden. Zorgen dat je scherp begint en direct een tweede tik uitdeelt door het eerste doelpunt na rust te maken.

  Helaas was het andersom en maakte Sparta de eerste na rust. Lang kon Sparta daar niet van genieten. KIOS zette een tandje bij, alle vier de heren van KIOS wisten achter elkaar een doelpunt te maken en de score uit te breiden naar 14-7 

  KIOS had verdedigend alles dicht zitten en dwong Sparta om te forceren. Sparta wist ook dat het nu moest gebeuren, zij wisselde en zette hun twee aanvallende heren in een vak en in het andere vak de twee aanvallende dames. Tot aan 17-10 werd er om en om gescoord.

  KIOS had veel geleverd en Sparta wist op de moment een tandje bij te schakelen. Het resulteerde in drie doelpunten op rij en een stand van 17-13. Bij KIOS werd Martijn Ziel verdedigend gebracht voor Jarno Hein en aanvallend werd dit weer terug gewisseld tot het einde van de wedstrijd. Met een 18-13 op het scorebord kreeg Sparta een strafworp, deze werd gemist en aan de andere kant wist Ramon Karsten wel te scoren. Dit was de genade klap, KIOS nam een time-out om zich te richten op de laatste details, het onderling resultaat en het winnen van de wedstrijd.

  KIOS zette nog een keer aan en wist via Danni Dingsté, Janneke Lucas-de Lange, Rogier Nijdam en Lisanne Koster een eind van 22-15 op het scorebord te zetten.

  Volgende week speelt KIOS om 19:50 in Zuidlaren tegen Ritola. Bij winst komt KIOS gelijk in aantal punten met Ritola, wederom een clash met zeer grote belangen.

  Doelpuntenmakers:

  Ramon Karsten 5, Janneke Lucas-de Lange 4, Rogier Nijdam 3, Fleur Pruim, Janita Zantinge, Lisanne Koster, Jarno Hein en Danni Dingsté allen 2.