Spelregelbewijs

Invoering verplicht spelregelbewijs bij KIOS
Binnen het korfbal wordt gewerkt aan een veiliger sportklimaat. Om dit te realiseren heeft het KNKV besloten tot invoering van een verplicht spelregelbewijs. Dit ook om de sportiviteit en het respect naar elkaar als spelers, maar zeker ook naar de scheidsrechters te bevorderen. Met dat doel trekken NOC*NSF en alle sportbonden samen op. Een heel belangrijk middel daarbij is het vergroten van spelregelkennis onder sporters. In navolging van andere sportbonden als de KNVB (voetbal) en KNHB (Hockey) gaat nu ook het KNKV hier dus mee aan de slag.
Dit verplichte spelregelbewijs is te behalen op www.korfbalmasterz.nl, een online tool om spelregels te leren en die kennis bij te houden. Dit verplichte spelregelbewijs wordt verplicht vanaf:
CategorieWie zijn dit dan?Ingangsdatum
SeniorenGeboren voor 1-1-20001 september 2018
JuniorenGeboren voor 1-1-20021 september 2019
AspirantenGeboren voor 1-1-20071 september 2020
 
Je kunt hier vanaf nu zelfstandig mee aan de slag. Op de site van www.Korfbalmasterz.nl kun je kennis op doen met betrekking tot de spelregels, spelsituaties, maar ook kun je daar oefentoetsen maken.
Je kunt op deze site zoveel oefenen als je wilt. Denk je voldoende te weten over de belangrijkste spelregels van het korfbal, dan is er voor jou een laatste, mooie uitdaging.
Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.
  • bij level 1 moet je minstens 5 juiste antwoorden geven
  • bij level 2 moet je minstens 6 juiste antwoorden geven
  • bij level 3 moet je minstens 7 juiste antwoorden geven
  • bij level 4 moet je minstens 8 juiste antwoorden geven
  • bij level 5 moet je minstens 9 juiste antwoorden geven
Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets.
Als je denkt dat je voldoende kennis hebt, kun je de eindtoets doen. Hiervoor moet je dan linksboven inloggen voor je bewijs. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen.
KIOS gaat de komende tijd met een werkgroep bekijken hoe we dit vanuit de vereniging kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld via spelregelavonden waarin de onderwerpen van Korfbalmasterz behandeld zullen gaan worden. Zij zullen dan ook het aanspreekpunt zijn voor inhoudelijke vragen rondom de spelregels en spelsituaties.
Als je nu al aan de slag gaat en het je binnen 3 pogingen (nog) niet is gelukt, dan kun je deze werkgroep straks ook vragen of ze je kunnen helpen. Mocht je nu al vragen hebben, kun je deze via kiosruinerwold@gmail.com stellen, dan zullen we proberen jouw ook zo spoedig mogelijk te helpen.

uitslagen / programma

De competitie is gestart. Voor het actuele programma en uitslagen ga dan naar de site van het KNKV of kijk in de KNKV app.
Voor het actuele programma en uitslagen klik je hier

Voor instructie en werkwijze van de KNKV app klik hier

Mocht je inzake de KNKV App vragen hebben, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat (wedstrijdsecretariaat@kiosruinerwold.nl) of ledenadministratie (ledenadministratie@kiosruinerwold.nl).
 

Het weer