• Onder winderige omstandigheden: ASVD - KIOS

 • Onder winderige omstandigheden mocht KIOS aantreden tegen ASVD uit Dronten. De ploeg die voor KIOS redelijk onbekend was. KIOS startte scherp en wist via Fleur Pruim en Ramon Karsten om op 0-2 te komen.

  ASVD wist de aansluiting te vinden en kwam zo van de nul af. De 1-2 werd direct door KIOS gecounterd, Janneke Lucas- de Lange wist direct de 1-3 te scoren.

  Het eerste gaatje van drie doelpunten ontstond na tien minuten spelen. Lisanne Koster en Rogier Nijdam brachten de stand op 2-5. Danni Dingsté en Lisanne Koster zorgden voor vier verschil, 3-7. Nu was het voor KIOS zaak om door te pakken, uit te breiden en voorkomen dat het een wedstrijd zou worden. Het eerste antwoord was alleen van ASVD, zij wisten de stand terug te brengen naar 5-7. Ondanks dat het twee verschil werd, wist KIOS scherp te blijven en geduldig te spelen door te zoeken naar de goede kansen.

  Binnen vijf minuten wist KIOS vijf keer te scoren, ASVD zette daar twee doelpunten tegenover. Ramon Karsten en Lisanne Koster scoorden eerst de 5-8 en 5-9. ASVD sloot aan door de 6-9 te maken maar het was daarna wederom KIOS die twee doelpunten maakten, de 6-10 en 6-11 werden gemaakt door Janita Zantinge en Ramon Karsten. Aansluitend wist ASVD de 7-11 te scoren.

  ASVD wist geen energie te vinden om meer te doen, terwijl KIOS de regie nam en de voorsprong wist uit te breiden naar 7-13 door doelpunten van Janneke Lucas- de Lange en Jarno Hein.

  Zes minuten voor rust stond er een 8-13 op het scorebord. Dit was voor beide ploegen een belangrijk moment. Kon KIOS uitbreiden of wist ASVD vlak voor rust terug in de wedstrijd te komen. Het antwoord lag in het midden, KIOS wist met een verschil van zes de rust in te gaan. De doelpunten werd gemaakt door Ramon Karsten (8-14), Janita Zantinge (9-15) en Fleur Pruim (9-16). Helaas was het slot voor ASVD en zij zorgden voor een 10-16 ruststand.

  De tweede helft begon ASVD scherp en wist in twee minuten terug te komen tot 12-16. KIOS liet dit niet gebeuren en zette aan. Binnen zes minuten werd de wedstrijd beslist. KIOS wist vijf keer achter elkaar de korf te vinden. Lisanne Koster, Danni Dingsté, Fleur Pruim en Janita Zantinge (x2) maakten de doelpunten.

  Na een flinke regenbui, nat veld en een natte bal kakte de wedstrijd volledig in. In vijftien minuten werd er maar vier keer gescoord, KIOS twee keer (Jarno Hein & Ramon Karsten) en ASVD twee keer. Dit zorgde voor een eindstand van 14-23.

  Doelpuntenmakers: Ramon Karsten 5, Lisanne Koster 4, Janita Zantinge 4, Fleur Pruim 3, Janneke Lucas- de Lange, Jarno Hein en Danni Dingsté allen 2, Rogier Nijdam 1.