Twee nieuwe versterkingen voor KIOS: Hessel Broekhuizen en Danique Koster



Twee nieuwe versterkingen voor KIOS: Hessel Broekhuizen en Danique Koster

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft KIOS er twee nieuwe versterkingen bij. Hessel Broekhuizen en Danique Koster kiezen voor het groen/zwarte tenue uit Ruinerwold.
 
Hessel Broekhuizen is natuurlijk een bekende in Ruinerwold. De 20-jarige jongen, woonachtig aan de Dr. Larijweg en HBO student Werktuigbouwkunde aan het Windesheim te Zwolle, begon bij de Welpjes van KIOS. Vanaf deze periode tot aan de C-jeugd speelde hij samen met o.a. Jeroen en Casper Jalvingh, Moniek Huiskes en Julie Dingste. Vanaf de B’s ging hij spelen bij DOS’46 en werd direct in zijn eerste jaar landskampioen. In de jaren daarna speelde hij in de hoogste jeugdteams en behaald menig keer de landelijke kruisfinales. Daarna probeerde hij aansluiting te vinden bij de selectie van DOS'46. Na ambitieuze pogingen belandde Hessel in DOS'46 3 en werd met dit team tweemaal kampioen in de reserve Overgangsklasse.
 
De boomlange Spekbraander, goed voor een kleine 2 meter, vond dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. En hoe mooi is het als je deze op fiets kan vinden. Na positieve gesprekken met de nieuwe trainer Frank Wagter was het voor Hessel duidelijk om weer terug te keren naar het oude nest. In zijn jonge jaren stond hij bekend als fanatieke, optimistisch en gedreven speler (toen ook al met lengte). Dit, samen met een bak ervaring op hoog korfbal niveau, gaat hij meenemen om bij KIOS weer met veel spelplezier te korfballen.
 
Ook voor Danique Koster is Ruinerwold geen onbekend terrein. Met grote regelmaat is ze in het Perendorp te vinden bij haar vrienden Anne van der Linde Linde, Emma en Isa Mulder en Stijn van der Linde. De 19-jarige Nijeveenster begon haar korfballeven uiteraard bij DOS’46 en doorliep hier alle hoogste jeugdteams. Ze heeft dit met veel plezier gedaan en werd met als hoogtepunt in 2019 Nederlands veldkampioen in de B-aspiranten. Daarna verloor ze helaas haar plezier in het korfbal en verlegde ze haar aandacht naar een andere mooie passie. Danique heeft een grote voorliefde voor koeien en gaat veel rundveekeuringen in het hele land af. Maar na twee jaar begonnen bij haar de korfbalhanden wel weer te jeuken.
 
Door haar weekend uitstapjes naar ons dorp kwam ze regelmatig met KIOS-ers in aanraking. Van het één kwam het ander en na positieve gesprekken met de TC en nieuwe trainer Frank, hakte Danique de knoop definitief door om het korfbaltenue weer aan te trekken in het groen/zwart van KIOS. Danique is te omschrijven als zeer gedreven speelster waarbij teambelang hoog in het vaandel staat. Dit gepaard met gezelligheid hoopt ze haar sportieve uitdaging en korfbalplezier te vinden bij KIOS.
 
KIOS is verheugd met de komst van Danique en Hessel. We wensen beide veel korfbalplezier toe in het mooie Ruunerwold!

      
Meer nieuws

Het weer