KIOS Corona updateGeactualiseerd 6 februari 

We mogen weer. Gelukkig wel. Lekker trainen en wedstrijden spelen. Voor het wedstrijdkorfbal (KIOS 1, 2 en 3) nieuwe indelingen. Kleine poules met beslissingswedstrijden om promotie en degradatie. Voor het breedtekorfbal (overige teams) wordt de competitie vervolgd, maar niet gespeelde wedstrijden zullen niet worden ingehaald. Dat is wel jammer, zeker voor de ploegen die bovenin mee doen en hopen op een mooie kampioensstrijd. 

Voor iedereen geldt (ook als je gecvaccineerd bent) de basisregel 1,5 meter afstand waar mogelijk. Tijdens het actieve sporten geldt dit niet, maar dus wel in de kleedkamers, op de tribunes, maar ook tijdens een time-out. Uiteraard blijven voor iedereen de algemene hygiëne regels van toepassing (zie onderaan).

De 1,5 meter regel houdt ook in dat voorlopig de maximum toeschouwerscapaciteit in de sportal De Buddingehof in Ruinerwold crica 60 personen is. 

Bij verplaatsing in het gebouw dient voor iedereen > 12 jaar een mondkapje gedragen te worden. 

Voor deelnemers aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder in binnen sportaccommodaties dient een geldig CoronaToegangsBewijs (CTB) getoond te worden, oftewel de QR code.
Dit geldt overigens niet voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers.

Ouders die rijden om kinderen naar wedstrijden rijden geldt:
In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen en mogen langs de lijn of op de tribune plaatsnemen en/of (na vertoon van CTB) ook in de sportkantine.
Let op: HET KAN ZIJN DAT BIJ VERENIGINGEN AANGEPASTE (SCHERPERE) REGELS GELDEN. HIER DIENEN DE OUDERS ZICH AAN TE HOUDEN. 
In de oud is het niet verplicht een mondkapje te dragen. Wordt voorlopig nog wel geadviseerd.

Voor het betreden van de horecaruimte/kantine gelden de regels van de horeca. Hier dient dus door iedereen een CTB getoond te worden.

Sporthal Buddingehof
Het bestuur van KIOS zal in afstemming met de beheerder van het Dorpshuis Buddingehof en de gemeente kijken wie en op welke wijze verantwoordelijk is voor de controle op het coronatoegangsbewijs. 
Ingang op wedstrijddagen is via het dorpshuis zodat op één plek de check wordt gedaan, ook direct voor de toegang tot de Buddingehof voor de kantine. Hier gelden de regels voor de dorpshuizen/culturele instellingen/horeca. 

Zoals al aangegeven is de huidge toeschouwerscapaciteit in de sportal De Buddingehof in Ruinerwold door de 1,5 meter regel gemaximaliseerd op crica 60 personen. 

Kantine De KIOSK
Alle bezoekers aan de kantine De KIOSK (eigen veld accommodatie) is het noodzakelijk een CTB te tonen. 


Voor de actuele richtlijnen rondom de maatregelen bij de trainingen en wedstrijden kijk je op de speciale corona pagina.
Meer nieuws

uitslagen / programma

Het programma voor de zaal is bekend en gepubliceerd. Hiervoor ga je naar de site van het KNKV of kijk je in de KNKV app. Daar kun je altijd het actuele programme zien, maar ook de laatste uitslagen. 
Voor de site van het KNKV klik je hier

Voor een totaal overzicht van KIOS (zonder eventuele wijzigingen) ga dan naar het wedstrijdprogramma.

Voor instructie en werkwijze van de KNKV app klik hier

Mocht je inzake de KNKV App vragen hebben, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat (wedstrijdsecretariaat@kiosruinerwold.nl) of ledenadministratie (ledenadministratie@kiosruinerwold.nl).
 

Het weer