KIOS opent seizoen met zuur gelijkspelKIOS opent het seizoen met zuur puntverlies

Zaterdag 11 september was het zover. Het korfbal seizoen is weer van start gegaan. Het vlaggenschip van KIOS speelt op het veld in de eerste klasse en moet het tegen de tegenstanders opnemen: Quick’21/V&V, CSL, Juventa, Rigtersbleek, Wez Handich/Dow/TFS, OKO/Bies en AKC. De eerste tegenstander voor de Ensing Vastgoed Onderhoud equipe is Juventa uit Hardenberg. Geen onbekende tegenstander voor KIOS. Vorig jaar werden KIOS en Juventa ook al aan elkaar gekoppeld voor de eerste competitie wedstrijd. Destijds won KIOS met 20-15, maar zoals het spreekwoord luidt: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat is dan ook zeker bekend bij KIOS. Juventa is een stugge ploeg, met een aantal spelers die de korf makkelijk kunnen vinden.
KIOS begon de wedstrijd met in de aanval: Lisanne Koster, Ramon Karsten, Rogier Nijdam en Janneke de Lange. In de verdediging begonnen: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Danni Dingstee en Patrick Roelevink. De wedstrijd ging van start met een hoog tempo van beide ploegen. Al snel opende Juventa de score. Na 2 minuten spelen deed KIOS iets terug door een benutte strafworp van Lisanne. In de begin fase waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. KIOS kon een 2 doelpunten achterstand om buigen naar een voorsprong van 2 doelpunten: 4-6. Hierna was het spel van KIOS beter, maar de scherpte van de voorbereiding miste. Juventa had minder kansen nodig voor de doelpunten wat resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft. 6-6, 8-8, 11-11 en uiteindelijke een rust stand van 12-12.

KIOS maakte het zichzelf lastig door de kansen niet af te ronden. KIOS had rebound overwicht, kon hierdoor herhalen en veel kansen nemen, Helaas gingen 100% kansen er niet in. Ook vanaf de strafworp stip had KIOS moeite op te scoren. Hierdoor bleef Juventa bij geloofde zij dat er wat te halen viel. Dit moest de 2de helft anders voor de spekbranders.
Juventa kwam echter beter uit de kleedkamer dan KIOS. Na 5 minuten spelen was het gat 2 doelpunten: 12-14. KIOS bleef moeite houden met de korf te vinden, ondanks de vele kansen. Dit resulteerde uiteindelijk na 10 minuten spelen in de 2de helft in een stand van 14-17. KIOS coach Adri Kok besloot twee wissels door te voeren. Rogier Nijdam ging naar de kant en voor zijn plek kwam Martijn Ziel in het veld en Janneke de lange werd vervangen door Moniek Huiskes. Hierdoor ging door de nieuwe krachten het tempo omhoog. KIOS kon de schade repareren. Door doelpunten van Patrick, Martijn en Ramon kwamen KIOS bij 17-17 weer langszij. Rogier kwam weer terug in het veld, ditmaal in het andere vak voor Danni. Met nog 15 minuten te spelen kon nog alles gebeuren. KIOS leek in de laatste fase Juventa onder controle te krijgen. Verdedigend kreeg KIOS weinig kansen tegen en aanvallend bleven kansen ontstaan. KIOS maakte een gat van 2 doelpunten door doelpunten van Martijn en Ramon. In dit vak werd de afronding beter, terwijl het andere vak van KIOS nog steeds moeite had de vele kansen te benutten. Hierdoor bleef Juventa op het vinkentouw zitten. KIOS scoorde 7 minuten lang niet en dan vallen uiteindelijk de doelpunten wel aan de andere kant. Juventa trok de stand weer gelijk 20-20, met nog zo’n 3,5 minuut te spelen. Beide ploegen bleven strijden voor de overwinning. Bij anderhalve minuut op de klok schoot Martijn KIOS weer op voorsprong na een goede actie van Ramon. Iedereen hoopte dat dit het winnende doelpunt zou zijn, helaas bracht Juventa daar snel verandering in door van verre afstand weer gelijk te maken. Met het balbezit voor KIOS en nog 1 minuut te spelen ging KIOS op jacht naar de overwinning. Wederom creëerde KIOS veel kansen, maar niet direct tot doelpunten. In de laatste seconde ging Janita op doorbraak naar binnen en werd onreglementair gehinderd. Strafworp! Door de nieuwe regel moet de speler die de strafworp mee krijgt deze ook nemen. Dus de grote druk voor de overwinning kwam te liggen bij Janita. Helaas kon zij haar strafworp niet verzilveren en werd direct daarna door scheidrechter Dijkman de wedstrijd afgefloten, die trouwens een uitstekende wedstrijd floot. Helaas voor KIOS, maar het bleef bij een 21-21 eindstand.

Uiteindelijk een zure middag voor KIOS. Er mag gesproke worden van een verloren punt. Te veel opgelegde kansen werden gemist. Dit zal volgende week zaterdag 18 september beter moeten als KIOS aantreed tegen OKO/BIES om 16.00 uur in Opende.

Doelpuntenmakers:   Danni, Lisanne en Ramon 4 maal. Patrick en Martijn 3 maal, Janita 2 maal, Janneke 1 maal.
 
Meer nieuws

uitslagen / programma

De competitie is gestart. Het actuele competitieprogramma vind je hier. Het complete actuele programma en indeling alsmede de uitslagen vindt je altijd in de KNKV app of op de site van het KNKV, hiervoor klik je hier

Het trainingschema vind je hier.

In het eerste competitie weekeinde zijn dit de wedstrijden:
zaterdag 11 september 2021  
09:00HHV E1KIOS (R) E27- 1
10:15Elko D1KIOS (R) D1naar  16/9
13:00KIOS (R) 3Sparta (Ze) 214- 13
13:00Noveas E1KIOS (R) E111- 3
14:00KIOS (R) A1Meko '74 A19- 12
15:30KIOS (R) C1Noveas C24- 2
15:30KIOS (R) 1Juventa 121- 21
zondag 12 september 2021  
10:45EKC Naas 4KIOS (R) 47- 11
13:00KIA 1KIOS/DOS'46 69- 17
14:00KIOS (R) 2Nic. 415- 14

Voor instructie en werkwijze van de KNKV app klik hier. Mocht je inzake de KNKV App vragen hebben, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat (wedstrijdsecretariaat@kiosruinerwold.nl) of ledenadministratie (ledenadministratie@kiosruinerwold.nl).
 

Het weer