• KIOS sluit zaalseizoen af met verlies tegen Dindoa

 • De laatste wedstrijd in de zaal, de wedstrijd voor de statistieken. Dindoa, dat tweede is geëindigd en KIOS, dat alleen nog een plekje kon verschuiven naar de derde plaats.

  Dat KIOS als enige ploeg in deze wedstrijd nog kon verschuiven op de ranglijst was de eerste minuten niet te zien. KIOS begon niet sterk, Dindoa daarentegen scoorde vier uit vier, wat resulteerde in een tussenstand van 4-0.

  Na vier minuten werd de eerste time-out aangevraagd door KIOS. Afspraken werden niet nagekomen maar vooral miste er energie en strijdlust. Na de time-out vielen de scores bij Dindoa stil. Het lukte KIOS na zes minuten om van de nul af te komen, Martijn Ziel maakte de 4-1. 

  Verdedigend kreeg KIOS wat meer grip op het dynamische spel van Dindoa. KIOS wist meer rebounds te pakken en kon daardoor vaker herhalen in een aanval 

  Rogier Nijdam en Danni Dingsté zorgden voor de 5-2 en 6-3. KIOS wist niet aan te haken tot de 14de minuut. Rogier Nijdam en Marlissa Noord maakten de 7-4 en 7-5. 

  KIOS vergat op dat moment door te pakken. De energie en het tempo bleef wisselend. Dindoa was de ploeg die het tempo opvoerde en wist direct weer afstand te nemen door vijf keer te scoren, 12-5. Inmiddels waren Hessel Broekhuizen en Ramon Karsten in het veld gekomen voor Danni Dingsté en Jarno Hein.

  Vlak voor rust leek KIOS wederom terug in de wedstrijd te komen, Martijn Ziel, Rogier Nijdam en Ramon Karsten brachten het verschil terug naar 12-8. Elke keer als KIOS een beetje extra energie leverde, wist het terug te komen. Helaas wist KIOS dit dan niet lang vol te houden en kon Dindoa elke keer weer afstand nemen. KIOS ging met een stand van 14-8 rusten.

  De tweede helft zou niet anders zijn dan de eerste. Direct na rust wist Ramon Karsten de 14-9 te maken maar Dindoa reageerde met twee doelpunten, 16-9. KIOS wist de wedstrijd niet om te buigen en bleef achter de feiten aanlopen. Na doelpunten van Martijn Ziel, Ramon Karsten en Fleur Pruim stond er een 18-12 op het scorebord.

  KIOS kon het verschil elke keer terugbrengen naar vier maar wist niet door te drukken. Het was Dindoa die na het verschil van vier telkens weer wist te scoren. Met nog 12 minuten te spelen kwamen Danni Dingsté, Jarno Hein en Janneke Lucas- de Lange in het veld voor Martijn Ziel, Hessel Broekhuizen en Lisanne Koster. Om en om werd er gescoord, Jarno Hein maakte de 19-15, Janita Zantinge de 20-16 en Janneke Lucas- de Lange de 21-17.

  Vijf minuten voor tijd lukte het KIOS wederom om het verschil naar vier te brengen. Janita Zantinge maakte de 22-18. Fleur Pruim wist het verschil drie minuten voor tijd nog te verkleinen tot 22-19. De laatste keer dat het verschil drie was, was met een stand van 7-4 in de eerste helft.

  Uiteindelijk werd er door beide ploegen niet meer gescoord en sloot KIOS het zaalseizoen af met een nederlaag, 22-19. Ondanks dat heeft KIOS zijn doelstellingen voor in de zaal kunnen behalen.

  Doelpuntenmakers: Ramon Karsten 4, Rogier Nijdam, Janita Zantinge en Martijn Ziel allen 3, Fleur Pruim 2, Janneke Lucas- de Lange, Marlissa Noord, Jarno Hein en Danni Dingsté allen 1. 

  Volgende week starten de eerste veldtrainingen. Binnenkort komen de oefenwedstrijden online te staan. KIOS start de competitie op 6 april in Ruinerwold tegen TFS/DOW/Wêz Handich, dat na een zenuwslopend slot van het seizoen net geen kampioen wist te worden.