• KIOS promoveert naar de Hoofdklasse na overwinning op ASVD

 • Na een domper in de najaarscompetitie mocht KIOS wederom een kampioenswedstrijd spelen. KIOS moest aantreden tegen het gedegradeerde ASVD uit Dronten.

  De verwachting was dat ASVD er een wedstrijd van zou maken met als doel: het kampioensfeestje verpesten. Niets was minder waar, het werd geen wedstrijd en dit zag je in de wedstrijd ook terug. 

  Lisanne Koster wist na vier minuten de eerste te maken. ASVD deed direct wat terug en bracht de stand naar 1-1. Binnen zes minuten nam KIOS volledig de regie in de wedstrijd. Door doelpunten van Janneke Lucas - de Lange, Janita Zantinge, Ramon Karsten, Fleur Pruim en Jarno Hein leek de wedstrijd al gespeeld, 6-1.

  KIOS werd niet geprikkeld om het uiterste eruit te halen, daardoor was het tempo laag en werden er onnodige fouten gemaakt. ASVD kwam terug tot 6-3 maar niets leek erop dat dit een zware middag zou worden. Fleur Pruim en Janita Zantinge brachten vrij snel het verschil weer naar 5, 8-3. Wederom was het ASVD dat wat terugdeed, 8-5. Vlak voor rust wist Ramon Karsten een belangrijke treffer te maken, zodat KIOS met een stand van 9-5 kon rusten. 

  Het was voor iedereen duidelijk dat er een tandje bij moest. Jarno Hein moest noodgedwongen gewisseld worden door een blessure. Hessel Broekhuizen was zijn vervanger.

  Net als in de eerste helft opende KIOS de score: Rogier Nijdam en Hessel Broekhuizen zorgden voor de 11-5. ASVD maakte nog wel de 11-6 maar toen pakte KIOS door. Ondanks dat de wedstrijd moeizaam verliep, wist KIOS zeven keer achter elkaar te scoren. De doelpunten werden gemaakt door Danni Dingsté (2x), Janneke Lucas - de Lange (2x), Janita Zantinge, Fleur Pruim en Rogier Nijdam. 

  Het was gespeeld en overduidelijk. ASVD sloot de wedstrijd nog wel af met twee treffers. Eindstand 18-8. Voor het eerst in de historie is het gelukt: KIOS naar de Hoofdklasse. Al met al een enorm knappe prestatie als selectie. Het seizoen werd goed afgesloten met ook het tweede dat wist te winnen en daardoor gehandhaafd is in de 1e klasse.

  Doelpunten:

  Fleur Pruim, Janita Zantinge, Janneke Lucas- de Lange allen 3, Ramon Karsten, Danni Dingsté en Rogier Nijdam allen 2, Lisanne Koster, Jarno Hein en Hessel Broekhuizen allen 1.