• KIOS kan goede voorbereiding geen vervolg geven

 • Na een sterk veldseizoen met helaas niet het gewenste resultaat stond vandaag de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. KIOS kende een goede voorbereiding met twee keer winst (ZKC'19, NIC) en een gelijkspel (SCO).

  KIOS speelt in een zware poule waarin de verschillen klein gaan zijn. KIOS mocht direct aantreden tegen een van de titelkandidaten, Sparta uit Zwolle. Sparta acteerde op het veld op het hoogste niveau ondanks dat zij daar degradeerden is het een goede ploeg die net als KIOS het doel heeft om in de bovenste regionen mee te draaien.

  Korfbal League prijzen aan de deur deed vermoeden dat het publiek een mooie pot korfbal te zien zou krijgen. Het was Sparta die uit de startblokken schoot en binnen 7 minuten een 6-1 (Jarno Hein) voorsprong op het scorebord noteerde. Sparta gaf veel druk aan de buitenkant, KIOS legde daardoor te veel focus op de aangeef vanuit de korf en vergat op dat moment het eigen spel te spelen. Dit beeld was tekenend voor de gehele wedstrijd. Met vlagen goed spel en dynamische aanvallen maar ook terugvallend in geforceerde schoten en tegendoelpunten met de omschakeling.

  Als dan na 8 minuten spelen de 6-2 valt (Jarno Hein), vraagt KIOS een time-out aan. Verdedigend werd de opdracht om de bepalende spelers bij Sparta meer onder druk te zetten. Aanvallend wilde KIOS meer door de korf bewegen, versnellen en de focus leggen op de beslissende pass.

  Na de time-out lijkt KIOS zich terug te vechten in de wedstrijd. Sparta weet de korf moeilijk te vinden, omdat KIOS in deze fase een overwicht heeft in de rebound. KIOS weet de stand na 20 minuten gelijk te trekken tot 7-7 met doelpunten van Fleur Pruim (x2), Rogier Nijdam, Janita Zantinge en Ramon Karsten.

  Tot aan de rust gaat het gelijk op maar het is Sparta dat het voortouw neemt. KIOS weet daarin de tussenstand te beperken tot 12-11. In de rust de nadruk gelegd op het zoeken van de assist aan de zijkant en het overhouden van een rebound, omdat het schotpercentage minder hoog lag dan andere wedstrijden. Daarnaast was het noodzaak om de rust te bewaren, KIOS speelde namelijk gehaast alsof elke aanval de laatste kon zijn om de wedstrijd te winnen.

  Na de rust wist Jarno Hein de stand direct gelijk te trekken tot 12-12. Sparta wisselde een dame die direct twee keer de korf wist te vinden. KIOS reageerde hierop door Janneke Lucas-de Lange verdedigend in te brengen voor Lisanne Koster.

  KIOS leek de aansluiting te verliezen en keek met nog 10 minuten te spelen tegen een achterstand aan van 21-17. KIOS knokte zich vaker terug in de wedstrijd en ook nu gaf het niet op. Marijn van Overveld kwam in het veld voor Ramon Karsten. KIOS wist nogmaals de aansluiting te vinden tot 21-19 met doelpunten van Fleur Pruim, Jarno Hein en Rogier Nijdam. Na de 21-19 kreeg KIOS direct de 22-19 tegen. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, met nog 2 minuten op de klok wist KIOS het verschil nog wel naar 2 te brengen maar de echte aansluitingstreffer bleef uit. KIOS verloor zo de eerste zaalwedstrijd met 23-21.

  Doelpuntenmakers:
  Jarno Hein 9, Fleur Pruim 4, Ramon Karsten 3, Rogier Nijdam 2, Lisanne Koster, Janita Zantinge en Danni Dingsté allen 1

  Volgende week (18-11) speelt het vlaggenschip tegen het winnende Ritola om 18:00 in Ruinerwold. KIOS 2 die hun wedstrijd wist de winnen met 23-19 tegen CSL 3 speelt volgende week om 16:30 in Ruinerwold tegen ZKC'19 3.