• KIOS 1 op koers naar promotie

• Laten wij beginnen met het mooie nieuws dat KIOS 2 kampioen is geworden in de 2de klasse. KIOS 2 promoveert daarmee naar de 1ste klasse. KIOS wist de uitwedstrijd te winnen met 9-20 tegen Sparta uit Zevenhuizen.

Onder winderige omstandigheden stond de laatste uitwedstrijd tegen Juventa uit Hardenberg op het programma.

Bij winst van KIOS en verlies van NRC kon KIOS kampioen worden en voor het eerst in de historie promoveren naar de hoofdklasse. Helaas wist NRC zijn wedstrijd te winnen van DOS Kampen met 10-12.

KIOS wist na vijf minuten een tussenstand van 0-2 op het scorebord te zetten. De doelpunten kwamen van Danni Dingsté en Moniek Huiskes.

KIOS had moeite om het niveau van de vorige wedstrijd vol te houden. Het veld werd te groot gemaakt en de beslissende assist kwam vaak niet goed aan. KIOS ging in het tempo van Juventa mee, die een veel groter spel spelen en schoten van 12 meter nemen.

Ondanks dat de wedstrijd moeizaam verliep heeft KIOS geen moment achtergestaan. KIOS hielt de regie en bleef doelpunten maken waardoor Juventa niet de volledige aansluiting kon vinden.

Bij rust stond er een 8-10 op het scorebord. Het spel moest kleiner en het tempo hoger. Juventa bracht nieuwe krachten in om de heren van KIOS in de 1 tegen 1 te krijgen.

KIOS wisselde zelfde ook, Marijn van Overveld kwam in het veld voor Martijn Ziel, Marlissa Noord voor Fleur Pruim en Fleur Pruim voor Danique Koster.

KIOS speelde lange aanvallen en kwam tot veel schoten. Dit resulteerde in een eindstand van 17-20.

Volgende week is de laatste wedstrijd op het veld. KIOS speelt de titelstrijd tegen NRC'22 om 16:00.