• Kangoeroe klub KIOS

  De Kangoeroe Klup houdt in dat kinderen op een vriendelijke manier bewegen en in contact komen met andere kinderen en de bal. De naam Kangoeroe Klup is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden!


  Om het geheel sprekend te maken zijn er een viertal jeugdige kangoeroes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt. Zij vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup.

 • De Kangoeroe Klup bij KIOS is gericht op kinderen vanaf 3 jaar tot en met 6 jaar. Kinderen vanaf groep 3 van de basisschool zullen snel aansluiting gaan vinden bij de F-pupillen van KIOS. Deze trainingen zijn al wat meer gericht op het aanleren van korfbaltechnieken, daarnaast wordt net als bij de Kangoeroe Klup gebruik gemaakt van gevarieerde spelvormen met gebruikmaking van vele leuke materialen.

  De Kangoeroe Klup bestaat uit een wekelijkse training/activiteit op de zaterdagochtend van 10:00 uur tot 10:45 uur op het kunstgrasveld bij de KIOSK. Na de herfstvakantie zal dit in de Sporthal Buddingehof of als deze niet beschikbaar is in de grote zaal van het Dorpshuis Buddingehof gaan plaatsvinden. Na de meivakantie gaan we dan weer het veld op bij onze eigen KIOSK.

  De kinderen die Kangoeroelid zijn van KIOS, zijn tegelijkertijd lid van de Kangoeroe Klup van de korfbalbond en krijgen een "Kangoeroe Klup-welkomstcadeau".
   
  Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Annemieke Wever, 06-23888589
   
  KORFBAL IS EEN TEAMSPORT
  IS REKENING HOUDEN MET ELKAAR
  ONZE LEDEN HEBBEN PLEZIER
  SPORTIVITEIT STAAT VOOROP!

  De UNIVÉ KIOS KANGOEROE KLUP wordt ondersteund door UnivĂ© Verzekeringen