Historie

Korfbalvereniging KIOS is op 11 maart 1920 opgericht. Begonnen in de wei achter het plaatselijke café zoals zoveel verenigingen. Met zijn ups en downs is KIOS uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, die na de successen in 80-er jaren nu weer de weg naar de hogere regionen heeft ingeslagen.

Door de komst van de gemeentelijke sporthal eind 80-er jaren en de eigen kantine in 1997 heeft KIOS haar eigen vaste plaats verworven in het actieve dorpsleven van Ruinerwold. Vanaf eind jaren negentig heeft ook het jeugdkorfbal een prominente plaats gekregen binnen de vereniging, wat geresulteerd heeft in winst op zowel kwantitatieve maar ook kwalitatieve vlak.
Het gevolg was dat inmiddels 6 keer een jeugdteam het heeft gepresteerd om kampioen van Noord Nederland te worden en daardoor deel te nemen aan de Nederlands Kampioenschappen in hun leeftijdscatoegorie. Ook werd nog drie keer nipt verloren in de districtsfinale.

Dit allemaal heeft anno 2008 geresulteerd in een jonge selectie voor KIOS 1 en KIOS 2, alsmede nog twee talentvolle junioren groepen. De toekomst ziet er wat dat betreft zonnig uit. Ook qua accommodatie ziet het er goed uit.
Het huidige natuurgrasveld en de in 1997 met eigen handen en beperkte middelen gebouwde kleed- en clubaccommodatie wordt (zo het nu lijkt) in 2009 of 2010 verruild voor een kunstgrasveld met een nieuwe kleed- en clubaccommodatie in de nieuw te bouwen brede school welke op het huidige KIOS-veld moet worden gerealiseerd.

Al met al een mooi vooruitzicht op weg naar eerst het 90-jarig jubileum in 2010, maar daarna ook richting het eeuwfeest in 2020.

uitslagen / programma

Helaas zijn alle wedstrijden door de Corona-Maatregelen vervallen.

Het weer