• Een strijd tot het laatste fluitsignaal: KIOS - AVO

 • KIOS mocht de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen aantreden tegen de koploper AVO. KIOS is veilig en AVO heeft nog een punt nodig om kampioen te worden. KIOS, dat als enige ploeg wist te winnen van AVO, wilde dat kunstje nog een keer overdoen.

  De eerste vijf minuten gingen gelijk op. KIOS nam hierin de regie en zette een 4-3 op het scorebord. De doelpunten van KIOS kwamen van Danni Dingsté en Jarno Hein (2x). KIOS legde direct de druk bij AVO, de jonge ploeg die het vorige week lieten afweten in de eerste kans op het kampioenschap.

  KIOS begon zoals ze gehoopt hadden, direct de druk erop, lange aanvallen, hoog tempo en overwicht in de rebound. Het was alleen AVO dat een versnelling hoger ging spelen en KIOS dwong tot schoten in de laatste seconden van de schotklok. Dat gaf AVO aanvallend de mogelijkheden om de wedstrijd om te draaien, 4-6. KIOS wist alleen wel aan te haken door een doelpunt van Janita Zantinge, 5-6. 

  KIOS wilde hoog druk zetten, maar wist dit niet altijd even goed uit te voeren. Dit zorgde ervoor dat KIOS regelmatig een stap te laat was. AVO pakte daarmee de volledige regie in de wedstrijd door zeven keer achter elkaar te scoren en een 7-13 op het scorebord te zetten. KIOS nam een time-out om de boel recht te zetten. De intensiteit moest omhoog, wisselingen van loop en gooi richting en in de korfzone moest KIOS verdedigend de looplijnen dichtlopen. Na de time-out wist KIOS direct drie keer de korf te vinden. Rogier Nijdam, Janita Zantinge en Ramon Karsten brachten de score terug tot 8-13.

  KIOS moest doorpakken en de regie terug te pakken. Dit lukte, het kostte veel energie maar het was KIOS dat veel fitter oogde dan AVO. Jarno Hein en Rogier Nijdam maakten de 9de en 10de voor KIOS. Vlak voor rust zette KIOS nogmaals aan en wist het nog drie doelpunten te maken (Jarno Hein 2x en Lisanne Koster 1x) en zichzelf daarmee volledig in de wedstrijd terug te vechten. KIOS ging rusten met een stand van 13-15.

  Direct na rust zorgde Danni Dingsté voor de aansluitingstreffer, 14-15. Direct daarna wist AVO nog wel de 14-16 te scoren, alleen was het KIOS dat door doelpunten van Jarno Hein en Rogier Nijdam gelijk kwam, 16-16. Het vele publiek uit Assen werd stiller en stiller. Inmiddels was Janneke Lucas-de Lange in het veld gekomen voor Marlissa Noord. 

  Na de 17-17 van Fleur Pruim, wist AVO nog een keer het initiatief te nemen, 17-18. KIOS wist nog meer druk uit te oefenen en speelde met een hoog baltempo. Daarentegen leek AVO te bezwijken onder de druk. Ondanks dat KIOS beter en beter wist te spelen, was het AVO wat een aantal opgelegde kansen miste.

  KIOS wist met doelpunten van Jarno Hein en Fleur Pruim de voorsprong in handen te nemen, 19-18. Na de 19-19 kwam Hessel Broekhuizen er aanvallend in voor Rogier Nijdam, verdedigend werd dit dan weer teruggedraaid. KIOS had nog energie over en wist drie keer op rij te scoren door doelpunten van Jarno Hein, Janneke Lucas- de Lange en Danni Dingsté, 22-19. Zou het dan toch KIOS zijn dat wederom weet te winnen van AVO en daarmee het kampioenschap uit kan stellen tot de allerlaatste wedstrijd? Als het aan AVO lag niet, zij wisten twee keer te scoren en daarmee stond er een 22-21 op het scorebord. Het werd een spannende slotfase, Janneke Lucas- de Lange en Lisanne Koster maakten de 24-22. 

  Net als in Assen was het KIOS dat de wedstrijd moest uitspelen, in Assen lukte dit verdienstelijk. Het lukte alleen niet voor de tweede keer, AVO maakte de 24-23 en uiteindelijk in de laatste 15 seconden de 24-24. Ondanks dat KIOS nergens meer om speelde was de teleurstelling groot. Drie punten over twee wedstrijden was niet genoeg om AVO van het kampioenschap af te houden. De vreugde was groot bij de bezoekers en KIOS wil AVO dan ook feliciteren met het kampioenschap.

  Volgende week speelt KIOS de laatste wedstrijd om 18:35 in Ermelo tegen Dindoa. De week erna wordt er weer gestart op het veld.

  Doelpuntenmakers:

  Jarno Hein 8, Danni Dingsté 4, Rogier Nijdam 3, Lisanne Koster, Fleur Pruim, Janneke Lucas- de Lange en Janita Zantinge 2 en Ramon Karsten 1