• Een strijd tot de laatste seconde tegen koploper KV Drachten

 • De derde wedstrijd van het zaalseizoen, na twee verloren wedstrijden, kwam nu de koploper uit Drachten op bezoek in Ruinerwold. Na twee wedstrijden met een nihil verschil was het nu noodzaak om wel de 2 punten over de streep te trekken.

  Drachten opende de score maar KIOS antwoorde binnen 20 seconde door een schot van Ramon Karsten. Drachten wat hoog druk gaf, kon het tempo dat KIOS graag wil spelen temporiseren. Bij een 3-5 werd de eerste time-out aangevraagd door KIOS, het veld moest kleiner gemaakt worden door de afstanden van elkaar te verkleinen en een goede rebound over te houden.

  Vlak voor rust leek Drachten afstand te nemen van KIOS. Twee minuten voor de rust stond er een 7-10 op het scorebord. KIOS kon de rug rechten en het verschil minimaliseren door doelpunten van Lisanne Koster en Janita Zantinge. Dit zorgde voor een ruststand van 9-10.

  KIOS moest de tweede helft de passing aanzienlijk verbeteren, ruimtes kleiner maken en altijd met een rebound spelen. Drachten opende de score na rust en zorgde voor een verschil van twee 10-12. Rogier Nijdam en Jarno Hein wisten die stand gelijk te trekken, dit was na de 1-1 voor het eerst deze wedstrijd. Vanaf dat moment weet Drachten elke keer voor te komen en KIOS weer gelijk te trekken. Bij een stand van 14-15 weten Danni Dingsté, Janita Zantinge en Jarno Hein de eerste voorsprong op het scorebord te zetten: 17-15. Het vertrouwen groeide, de energie was volledig terug in de wedstrijd maar dat duurde niet lang. Drachten liet zien dat zij de rust konden bewaren en brachten de achterstand binnen vier minuten terug naar een voorsprong van 17-18.

  Met nog twee minuten op de klok mocht Moniek Huiskes aanleggen voor een strafworp, zij wist deze te benutten: 18-18. Bij KIOS kwamen Danique Koster en Hessel Broekhuizen in het veld voor Lisanne Koster en Danni Dingsté. Helaas was het Drachten wat direct na de strafworp van Moniek Huiskes een de eindstand noteerde van 18-19.

  Doelpuntenmakers:
  Lisanne Koster en Jarno Hein 4, Ramon Karsten en Janita Zantinge 3, Danni Dingsté 2, Moniek Huiskes en Rogier Nijdam 1.