• De derby van de Wolden met grote belangen

 • KIOS wist binnen 30 seconden de 1-0 te maken door een vrije bal van Lisanne Koster. Na het eerste doelpunt duurde het lang, beide ploegen verdedigden elkaar goed. Waarin KIOS moeite had met het achterverdedigen van ZKC en ZKC had moeite met de rebound kracht van KIOS. Na vier minuten wist ZKC gelijk te maken, 1-1.

  Beide ploegen creëerden kansen maar duidelijk was ook dat de ploegen elkaar kenden, dat zij van elkaar wisten wat er ging gebeuren en dat er spanning op stond. De doelpunten waren schaars, in de vijfde minuut werd het nog wel 2-1 door Jarno Hein. Na de 2-1 moest het vele publiek wederom vijf minuten wachten op een doelpunt. Wederom Jarno Hein met een doelpunt, 3-1.

  KIOS nam het voortouw, wist iets meer rebounds te pakken dan ZKC. De rebounds zorgden voor meer herhalingen per aanval. KIOS kwam alleen niet los, liet ZKC keer op keer terugkomen. De doelpunten werden gemaakt door het missen van scherpte bij een vakwissel, in de korfzone of het niet aansluiten na schoten. Lisanne Koster en Janneke Lucas- de Lange zetten de 4-2 en 5-3 op het scorebord. Het verschil bleef twee tot de 7-5. De zesde en zevende werden gemaakt door Lisanne Koster en Rogier Nijdam.

  Het kantelpunt kwam, KIOS begon wat te gehaast te spelen en werd minder zorgvuldig in de schoten waardoor er ook minder rebounds werden gepakt door te korte schoten. ZKC profiteerde hiervan, wist juist de scherpte op te schroeven en binnen drie minuten de wedstrijd volledig om te draaien. Acht minuten voor de rust stond het 7-8. 

  KIOS rechtte de rug, Janita Zantinge en Fleur Pruim draaiden de scores weer om, 9-8. Janneke Lucas- de Lange wist nog wel de 10-9 te scoren maar in de laatste twee minuten verloor KIOS volledig de regie. Dit resulteerde in een 10-12 achterstand.

  Vlak na rust zat de druk er direct op, ZKC wist eerst de 13-10 te scoren maar twaalf seconden later wist Rogier Nijdam de stand weer terug te brengen naar 13-11.

  Het was niet het niveau wat iedereen gehoopt had, maar het was spannend en er was volop strijdlust. KIOS wist wat extra energie te vinden en wat ZKC voor rust deed, lukte KIOS nu. Binnen twee minuten drie keer scoren. Ramon Karsten en twee keer Jarno Hein zorgden voor een gelijke stand van 14-14.

  Ramon Karsten maakte de 15-15 maar toen was het wederom ZKC dat drie keer achter elkaar wist te scoren. Dit was het moment dat KIOS niet scherp was en de wedstrijd beetje bij beetje uit handen liet glippen. Lisanne Koster wist nog wel de aansluiting te vinden door de 16-18 te scoren

  Bij een stand van 16-20 kwam er een time-out en een wissel. Danni Dingsté verliet het veld voor Hessel Broekhuizen. Lisanne Koster scoorde de 17-20, ZKC reageerde direct met de 17-21. 

  De slotfase brak aan, nog tien minuten op de klok. KIOS moest nog een keer de energie en het geloof vinden om zich terug te vechten. Dit lukt KIOS, Jarno Hein en Janneke Lucas - de Langen brachten de stand terug naar 19-21. Met nog vijf minuten te spelen kwam Martijn Ziel in het veld voor Ramon Karsten. Niet veel later was het Hessel Broekhuizen die de aansluiting wist te scoren met de 20-21. Het gevoel dat er nog meer in zat was aangebroken maar KIOS kreeg de deksel direct op de neus: ZKC maakte de volgende aanval de 20-22.

  Ramon Karsten kwam terug het veld in voor Rogier Nijdam. De wedstrijd werd niet gewonnen, maar Janita Zantinge wist nog wel de 21-22 te scoren.

  Over twee weken kan KIOS revanche nemen. Het verschil is klein, bij winst ligt alles volledig open en gaan wij een enorm spannende slotfase tegemoet.

  Doelpuntenmakers:

  Lisanne Koster en Jarno Hein 5, Janneke Lucas - de Lange 3, Janita Zantinge, Rogier Nijdam en Ramon Karsten allen 2, Hessel Broekhuizen en Fleur Pruim 1.

  25 mei 2024

  ZKC'19 2 - KIOS (R) 2 om 16:30

  ZKC'19 1 - KIOS (R) 1 om 18:00