• Belangrijke punten voor KIOS in wedstrijd tegen Ritola

 • Na de overwinning van vorige week op de directe concurrent Sparta was het nu zaak voor KIOS om door te pakken en direct afstand te nemen. KIOS moest aantreden tegen het sterke Ritola uit Zuidlaren. De vorige wedstrijd werd gewonnen door Ritola met 18-21.

  De afspraken waren helder, het vizier was scherp en de belangen waren duidelijk. Het was de eerste twee minuten even aftasten aan beide kanten. KIOS kon toen de score openen door een doelpunt van Fleur Pruim. Na de 0-1 was de spanning er bij KIOS af, KIOS was scherp en legde verdedigend enorme druk om Ritola tot uitersten te dwingen. Na vier minuten was de stand 0-4 door doelpunten van Danni Dingsté, Rogier Nijdam en Janita Zantinge.

  Na vijf minuten was daar het eerste doelpunten van de thuisploeg uit Zuidlaren. KIOS liet zich geen moment in de luren leggen en pakte door. Via Ramon Karsten, Jarno Hein en Rogier Nijdam werd het 1-7. Na acht minuten spelen nam Ritola de eerste time-out. KIOS wilde door, wist dat het moment dat de schotpercentages wat lager werden ook zou komen. Verdedigend de druk blijven behouden en aanvallend investeren in de looplijnen en een rebound overhouden. Na de time-out wist Danni Dingsté direct te scoren en zette daarmee de 1-8 op het scorebord.

  Ritola wist na de 1-8 wat terug te doen, kregen iets meer ruimte en hadden wat meer geluk in de afronding dan de eerste 10 minuten. KIOS bleef wel zijn doelpunten mee pakken en na 15 minuten stond er een 5-10 op het scorebord. De doelpunten van KIOS kwamen uit de handen van Jarno Hein en Ramon Karsten.

  KIOS nam het initiatief terug, stelde het schot uit en speelde gericht op spelers die aanvallend over hadden op hun tegenstander.  KIOS wist de score uit te breiden tot 7-14 door doelpunten van Janita Zantinge, Ramon Karsten, Fleur Pruim en Danni Dingsté. Helaas werd vlak voor rust nog wel een doelpunt gemaakt door Ritola, waardoor het verschil niet zeven maar zes doelpunten was met rust.

  Complimenten voor de ploeg, passie, strijdlust en het uitvoeren van de opdracht zorgde voor een positief gevoel in de kleedkamer. Voor KIOS was het zaak om direct na rust het initiatief te nemen. Binnen een minuut werden er drie doelpunten gemaakt, een voor Ritola en twee voor KIOS door Rogier Nijdam en Danni Dingsté.

  Na doelpunten over en weer wist KIOS het verschil uit te breiden. Na acht minuten stond er een 12-20 op het scorebord. De doelpunten van KIOS werden gemaakt door Danni Dingsté, Ramon Karsten, Janita Zantinge en Jarno Hein.

  De vraag was of de wedstrijd gespeeld was of had Ritola nog de energie en het vermogen om terug te komen? Het tweede was het geval, Ritola haalde in deze fase van de wedstrijd een hoog schotpercentage en wist terug te komen tot 16-20. Dit was het moment voor KIOS om een time-out te nemen.

  KIOS moest nog meer risico nemen om bepalende spelers uit te schakelen. Aanvallend moest er meer herhaald worden en vooral weer geïnvesteerd worden in de versnelling van het vrijkomen. Na een doelpunt van Ritola en Ramon Karsten stond er een 17-21 op het scorebord. Na de vakwissel kwam Hessel Broekhuizen in het veld voor Rogier Nijdam. Het doel was met de lengte van Jarno Hein en Hessel Broekhuizen om nog meer rebound over te houden. Dit pakte goed uit, Jarno Hein wist binnen een minuut twee keer te scoren.

  Marlissa Noord kwam in het veld voor Janneke Lucas-de Lange en Rogier Nijdam kwam er verdedigend weer in voor Hessel Broekhuizen. Janneke Lucas-de Lange kon niet lang bijkomen want zij werd in het andere vak gewisseld voor Lisanne Koster. Met de snelheid van Fleur Pruim en Janneke Lucas-de Lange moest er meer druk op de dames van Ritola komen. Fleur Pruim deed wat er gevraagd werd en maakte twee doelpunten, de stand was 17-25. De laatste wissel werd toegepast, Marijn van Overveld kwam erin voor Ramon Karsten.

  De wedstrijd was gespeeld en het enige wat voor KIOS nog belangrijk was, was het onderling resultaat. De scherpte bleef er bij KIOS, dit was te zien aan de duik op de bal van Danni Dingsté, grabbelend, maar wel met balbezit als resultaat. Hessel Broekhuizen kwam in het veld voor Rogier Nijdam. Hessel Broekhuizen beloonde dit met een doelpunt, hij zette samen met Janita Zantinge een 18-27 op het scorebord.

  Fleur Pruim maakt in de laatste minuut de laatste van de wedstrijd. KIOS heeft welverdiend gewonnen met 18-28. Voor KIOS wederom belangrijke punten voor zij volgende week op bezoek gaan in Drachten. KIOS speelt om 20:15 in de Snij Noord hal.

  Doelpuntenmakers

  Fleur Pruim, Danni Dingsté, Jarno Hein en Ramon Karsten allen 5, Janita Zantinge 4, Rogier Nijdam 3 en Hessel Broekhuizen 1