• 'Alles of niets'-dag voor KIOS 1,2 en 3!

 • Vandaag beginnen we met een aantal felicitaties voor het 4e, A1 en F2, omdat zij allen kampioen zijn geworden.

  Met de bus naar Drachtstercompagnie, het 3e, 2e en 1e speelden allen op dezelfde plek. De drie wedstrijden hadden ook grote belangen. Het 3e kon een stap maken richting het kampioenschap, het 2e moest winnen om zicht te houden op handhaving en het 1e kon net als het 3e met winst een stap maken richting het kampioenschap.

  Niet alleen waren er veel supporters met de bus, in grote getalen was er publiek met eigen vervoer. Het kon een hele leuke middag worden, maar werd het ook het succes waar wij allen op gehoopt hadden?

  Om te beginnen met KIOS 3, zij gaven direct het goede voorbeeld en wisten te winnen met 11-21. KIOS 3 kan volgende week zondag 9 juni om 13:00 uur kampioen worden tegen OKO/BIES 4.

  Aansluitend mocht het 2e van KIOS aantreden. Na een sterke eerste helft van KIOS wist TFS/DOW/Wêz Handich terug te komen in de wedstrijd. Net als de eerste wedstrijd dwongen de ploegen elkaar tot uitersten. KIOS 2 wist aan het langste eind te trekken en won de wedstrijd met 12-15. Volgende week kan KIOS 2 zich met winst handhaven in de 1e klasse. KIOS 2 speelt zaterdag 8 juni om 15:00 in Ruinerwold tegen ASVD.

  Als kers op de taart startte de laatste wedstrijd van deze dag. TFS/DOW/Wêz Handich 1 - KIOS 1. KIOS gaat aan de leiding in de overgangsklasse. Als het de ploeg lukt om de zenuwen in bedwang te houden, dan kan het promoveren naar de hoofdklasse.

  De zenuwen waren aanwezig. KIOS stond na vijf minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Na zeven minuten kon er voor het eerst gejuicht worden door het vele KIOS publiek. Fleur Pruim bracht de stand naar 3-1. Niet veel later wist Jarno Hein twee keer de korf te vinden en hij bracht KIOS volledig terug in de wedstrijd, 3-3. Dat het lastig ging worden, dat wist KIOS. De stugge en strijdbare ploeg uit Friesland wilde er een wedstrijd van maken. KIOS wist dat het aanpoten zou worden om TFS/DOW/Wêz Handich van zich af te schudden, als het een wedstrijd zou worden.

  Na de 4-3 wist KIOS met wederom drie doelpunten achter elkaar de regie in de wedstrijd te pakken. Jarno Hein, Janneke Lucas - de Lange en de vervanger van Danni Dingsté; Hessel Broekhuizen brachten de stand naar 4-6. 

  Verdedigend stond KIOS goed, gaf het veel druk aan de buitenkant en haalde ze de herhaling in de schoten eruit door veel rebounds te pakken. Aanvallend ging het moeizamer. Het achterverdedigen van TFS/DOW/Wêz Handich vertraagde het spel enorm. Ondanks dat KIOS het niet eens zo slecht uitspeelde, wist het de korf moeilijk te vinden. Aanval na aanval kwam er steeds meer druk op dat ene schot. De tussenstand was 6-7, het laatste doelpunt voor rust werd gemaakt door Ramon Karsten. Niet eerder dit seizoen ging KIOS met maar zeven doelpunten rusten. Daarentegen wist de tegenstander er maar zes te maken.

  In de aanval moest het tempo omhoog en de acties moesten harder ingezet worden. Verdedigend gefocust blijven op de makkelijk scorende aanvallers. Direct na rust bracht Jarno Hein het verschil weer naar twee, hij maakte de 6-8. 

  De ploegen gingen gelijk op. TFS/DOW/Wêz Handich bracht telkens het verschil naar één en KIOS reageerde daarop door het weer naar twee te brengen. De 7-9 en 8-10 van Hessel Broekhuizen en Jarno Hein volgden met daarna de 9-11, 10-12 en 11-13 van Ramon Karsten, Janita Zantinge en Lisanne Koster.

  Na 15 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. TFS/DOW/Wêz Handich bleef maar komen en legde het vuur aan de schenen. Door drie doelpunten op rij stond KIOS met 14-13 achter. Inmiddels was Marlissa Noord ingevallen voor Janneke Lucas - de Lange en kwam Janneke Lucas- de Lange terug het veld in voor Lisanne Koster.

  In de boeken wordt het een 'Haags kwartiertje' genoemd. Het werd alleen een 'Ruunerwolds kwartiertje'. Hessel Broekhuizen wist de 14-14 te maken met daaropvolgend de 14-15 en 14-16 van Jarno Hein. KIOS pakte door en TFS/DOW/Wêz Handich gaf op. KIOS wist nogmaals drie keer achter elkaar te scoren, Hessel Broekhuizen, Janneke Lucas- de Lange en Rogier Nijdam zetten de 14-19 eindstand op het scorebord.

  Het werd een feest. De volle zes punten gingen mee naar Ruinerwold en dat maakte de terugreis in de bus een stuk aangenamer. Met nog een wedstrijd te gaan heeft KIOS alles in eigen hand. Aanstaande zaterdag 8 juni speelt KIOS 1 tegen ASVD 1 om 16:30 de kampioenswedstrijd in Ruinerwold. Bij winst promoveert het voor het eerst in de geschiedenis naar de hoofdklasse. 

  Doelpunten:

  Jarno Hein 7, Hessel Broekhuizen 4, Janneke Lucas- de Lange, Ramon Karsten 2, Lisanne Koster, Fleur Pruim, Janita Zantinge en Rogier Nijdam 1.