Weer een buzzerbeater bezorgt KIOS de overwinning


Vanmiddag heeft Kios 1 middels een inhaalwedstrijd de tweede plaats in de poule overgenomen van Phoenix. Door een nipte overwinning op Refleks is het een plekje gestegen. 

Want in Rijswijk had Kios 1 het niet bepaald gemakkelijk. Met een flink gewijzigde opstelling knokte Kios zich naar de overwinning. En dat siert de ploeg van Rob Verra. Met Sasha van der Wal en Stephan Scheper in de basis voor Daniek van der Wal (blessure) en Rogier Nijdam (vakantie) startte Kios vandaag tegen Refleks. De gastheren moeten nog 1 punt halen om rechtstreekse degradatie definitief te ontlopen. Kios opende de score via niemand minder dan Stephan Scheper. Hij vormde met Janita Zantinge, Ernst Kuik en Sasha van der Wal het eerste aanvalsvak. Refleks antwoordde en vervolgens kon Kios een klein gaatje slaan naar 2-4. Refleks was op oorlogspad en werkte zich terug in de wedstrijd, 4-4. Met 5-6 en 6-7 leidde Kios nog de dans, maar vanaf 7-7 nam de thuisploeg het stokje over en in 9 minuten voor rust, dat Kios niet scoorde, zag Refleks zijn kans schoon om een ruime voorsprong voor de rust uit te bouwen naar 10-7. 

In de tweede helft moest Kios er een schepje bovenop doen. Refleks opende de score, maar de Eismann/Ensing equipe liet het niet toe om
het groter te laten worden. Hierdoor  bleef Refleks in het kielzog. Het was voor Kios wachten om even in een flow te komen. Op een stand van 14-10 lukte dat. In een rush van 3 minuten trok Kios de stand gelijk, 14-14. Marlissa Noord raakte ongelukkig in botsing met haar tegenstander en kon de wedstrijd niet vervolgen. Evelien Werners maakte daardoor haar debuut in Kios 1 en deed super goed. Na de gelijkmaker kon Kios niet doordrukken. Hierdoor was Refleks wederom in de gelegenheid om afstand te nemen naar 17-14. Met nog 6 minuten zuivere speeltijd moest Kios alles op alles zetten om de punten binnen te halen. Trainer Rob Verre bracht nog een debutant binnen de lijnen. Onze Jan Junior Boverhof kwam erin voor Stephan Scheper en daarna nog een keer voor Ernst Kuik. Binnen 1.20 minuut scoorde Kios 3x en kon het publiek in Rijswijk zich opmaken voor een spannend einde. Met nog 1.56 op de klok kwam Kios op 18-19. Het gejuich was groot toen Refleks 17 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen knalde, 19-19. Want met 1 punt had Refleks genoeg om directe degradatie te ontlopen. Kios had de bal uit en bracht Martijn Ziel in stelling. Zijn schot raakte de bovenkant van de korf, in de handen van Luco Zantinge welke op 2 seconden de bal in de handen bezorgde van Ineke Slomp. Zij vuurde het laatste wapenfeit van de wedstrijd af en deze donderde er tot ontlading van alle Spekbraanders erin. Want tijdens de vlucht van de bal naar de korf ging de zoemer (buzzer) af voor het einde van de wedstrijd. Ontzetting was er bij de thuisploeg, want de hal was na het gejuich van Kios muisstil. 

Wederom een buzzerbeater van Kios. In de thuiswedstrijd tegen Wez Handich deed het hetzelfde. Dikke klasse voor het presteren van Stephan Scheper, Sasha van der Wal, Evelien Werners en Jan Junior Boverhof. Samen met hun heeft Kios de tweede plek in de poule behaald van de 1ste klasse. 

Scores: Ernst Kuik 6x, Stephan Scheper, Janita Zantinge, Martijn Ziel en Luco Zantinge allen 3x en Ineke Slomp 2x
Meer nieuws

uitslagen / programma

Zaterdag 17 maart
1 - 15Elburg E2 - KIOS (R) E2
10 - 5KIOS (R) D1 - Lintjo D2
6 - 6KIOS (R) B2 - Vitesse (Be) B2
20 - 7KIOS (R)/KORU A1 - Lintjo A1

Zondag 18 maart
15 - 9Dos'46-KIOS (R) 6 - Wez handlich 5

Het weer